Fethiye Gezilecek Yerler




  Merhaba, Türkiye'nin en güzel turizm cennetlerinden biri olan Fethiye ilçesini ele alacağım. Muğla'nın birbirinden güzel ilçelerinden birisidir. Akdeniz bölgesine yakın olduğu için Akdeniz coğrafik özellikleri ve iklimi görülmektedir. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ticari şehir, şimdi ise turizm şehridir. Çocukluğumdan beri birçok kez gittim. Hala daha gidip görmek istediğim yerleri var. Gitmek isteyenlerin hevesleneceği, gidenlerin ise anılarını canlandıracağı gezilecek yerleri buyurun görelim.


KORDON

PAS PATUR ÇARŞISI


  Ölüdeniz 
Fethiye dendiğinde akla ilk gelen yerdir burası. Merkezden dolmuşlarla ya da arabanızla gelebilirsiniz. Giriş ücretlidir. Duş alma, soyunma kabini, tuvalet, kafe bulunmaktadır. Şezlong olan kısımları da mevcuttur. Girişten sonra ağaçlı yolu takip edince, karşınıza çıkar tüm güzelliğiyle. Durgun durduğuna bakmayın, en iyi yüzebileceğiniz, eğleneceğiniz, düşüncelere dalıp güneşleneceğiz yerdir orası. Muhteşemdir. Dünya'nın en güzel kumsalı seçilmiştir. (2006) 






Ölüdeniz


  Belcekız Plajı
Ölüdeniz' in yanı başında bulunan, Ölüdeniz kadar güzel, mavi tonuyla bayılacağınız bir plaj daha. Gelmişken buralarda yüzmeden gitmek tatil sayılmaz. :D




Gemile Adası
M.S. 5. y.y. da dinsel yerleşim amaçlı göç olmuş, bunun sonucunda uğrak bir yer durumuna gelmiştir. Bu adaya ticaret ve seyahat gemileri yanaşarak o bölgeyi hac merkezi haline getirmişlerdir. Yapılan kazı ve araştırmalarda ada etrafında birçok kilise bulunmuştur. Ölüdeniz' in ilerisindedir. Güzel bir manzara sizi bekliyor, fotoğraf çekmeniz için.








  KAYAKÖY
Şehir merkezinden dolmuşlarla gidebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi daha. Kayalar üzerine inşa edilmiş daha sonra terk edilmiş antik köy. Ölüdeniz'e yakın konumdadır. En çok turist çeken yerler arasındadır. Muhakkak görmelisiniz. Tavsiye ederim. 








  Fethiye Kral Mezarları
Merkezde, Kesikkapı mahallesinde bulunur. M.Ö. 4. y.y. da kayaların içine yapılan mezarlardır. Likya döneminden kalan, muhteşem eserlerinden bir tanesidir. Bulunduğu yerden deniz ve Fethiye manzarası izleyerek hoş fotoğraflar çekebilirsiniz. İhmal etmeyin.






  Kabak Koyu
Ölüdeniz'e yakın konumdadır. Doğayla iç içe bir konumda olup, sakinlik isteyenler için mükemmel bir koy. Çöplerinizi yanınıza alıp, çöp kutusuna atmayı unutmayınız.






  Kelebekler Vadisi
Dünya üzerinde doğal zenginliği ile korunmaya alınan 10 dağdan biri olup, Dünya Koruma Vakfı tarafından korunmaya alınmıştır. Herkesin görmesi gereken eşsiz yerdir. Karayolu ile ulaşım zor, tekne turlarıyla giderseniz daha iyi ve eğlenceli olur. Onlarca çeşit kelebek görme fırsatı da yakalayabilirsiniz. Zamanı önemli tabii ki. İyi eğlenceler. 







  Çalış Plajı
Fethiye merkeze çok yakındır. Kolaylıkla gidebilirsiniz. Ünlü plajları başında gelir. Güneşin batışını seyretmekte ayrı güzeldir. Etrafı kafe ve restaurantlarla doludur. 






  Fethiye Müzesi
Fethiye merkezde uğrayacağınız, antik kalıntıları inceleyebileceğiniz şehir müzesi. Müze kartı ile giriş yapabilirsiniz.







  Tlos Antik Kent
Fethiye merkezden 42 km uzaklıkta, Seydikemer yakınlarındadır. Likya uygarlığının önemli şehirleri arasındadır. Dünya Mirası Geçici Listesinde yer almakta olup, görmeniz gereken Likya antik kentleri arasındadır. 







Buğday ve Arpa pişiriyorlarmış.**



  Likya Yolu
Fethiye'den Antalya'ya 400 km, yürüyüş yaparak bu yolda doğal güzellikleri görebilir, benzersiz fotoğraflar çekebilir, doğayla iç içe olabilir, şehir hayatından uzaklaşabilirsiniz. Dünyada eşi benzeri yoktur bence. Sizce? Yolda ilerlerken belli aralıklarla yönlendirme tabelalarını görebilirsiniz. Yanınıza kamp malzemesi, yeme içme, nakit para almanız gerekmektedir. En önemlisi bu yola tek çıkmamanız her ihtimale karşı gruplarla giderseniz iyi olur. 












  Babadağ
Fethiye de bulunan yüksekliği yaklaşık 2000 metre baba gibi dağ. :D Zirvesinde, Ölüdeniz ve çevresini yukarıdan bakmak size uçuyor hissi verecektir. İster izlemek için, isterseniz yamaç paraşütü yapmak için çıkabilirsiniz. Tabii ki korkmuyorsanız... Binlerce insan buradan paraşütle atlayarak eşsiz manzaraya bakıp, hayatlarına heyecan katıyorlar. Turlarla anlaşarak bu sporu sizde yapabilirsiniz. İyi uçuşlar. Ben yer çekimine talibim.


Babadağ Yolu




Babadağ Tesisleri



Yamaç Paraşütü

  Bu güzel ve inanılmaz doğasıyla muhteşem yer. Fethiye'ye tatile gitmeyi düşünenler yorum yapabilir. :D Umarım size faydalı olmuştur. Ülkemizin her bir yanı cennet, kıymetini bilelim. Başka bir yazımda görüşmek üzere. Hoşçakalın. :D 


You Might Also Like

0 yorum

En Çok Okunanlar

Bodrum En İyi Sahilleri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatıla...